Geschiedenis Magazine Live dag

2607 logo

 

 

Op zaterdag 14 april organiseert Geschiedenis Magazine in Museum Catharijneconvent de tweede editie van Geschiedenis Magazine Live. Het wordt weer een historische dag boordevol lezingen, theater, film én museumbezoek. Bekijk hier ons dagprogramma! 

 

UITVERKOCHT! 

 

10:00 - 10:30 Ontvangst met koffie & thee

 

10:30 - 10:50 Opening

10:50 - 11:20 Lezing De boeiende werkelijkheid achter de bestsellers van Robert Harris | De auteur en classicus Anton van Hooff volgt de Romeinse senator Cicero in zijn ballingschap. Hij werd zo gehaat dat zijn huis met de grond gelijk werd gemaakt. Maar hij keerde terug naar Rome. Hoe klom deze verguisde politicus weer naar de top?

 

11:30 - 12:00 Inleiding & Filmvertoning  Wederopbouw haven en stad Rotterdam | Marja Roholl toont unieke, nostalgische beelden van de wederopbouw in het kapotgeschoten Rotterdam.  Ze komen uit een een film die in 1952  op een heel bijzondere manier tot stand kwam.

 

12:00 - 12:45 Lunch | Het Catharijne Café verzorgt een uitgebreide lunch met belegde broodjes en fruit

 

12:50 - 13:20 Lezing Hoe Catharina de Grote per ongeluk de wereld een dienst bewees Henk Slechte laat zien waarom de vriendschap van Catharina de Grote met de beroemde verlichtingsfilosoof Voltaire nog altijd belangrijk voor ons is. Een tipje van de sluier: die zit hem in in de privé- bibliotheek van Voltaire. Catharina de Grote kocht die na zijn dood in 1778.13:20 - 13:50 Interview met Jeroen Koch, veelgeprezen biograaf van koning Willem I | Geschiedenis Magazine-medewerker Diederik Smit gaat in gesprek met de auteur van één van de drie grote Oranje-biografieën. Onder andere zal de tragiek van de Oranjes in de 19de eeuw aan bod komen: éindelijk een koningshuis, maar nu moest de macht worden gedeeld met het parlement.

 

14:00 - 14:30 Pauze met koffie & thee

14:30 - 15:00 Voorstelling Theatergroep Aluin | Speciaal voor Geschiedenis Magazine Live blazen ze het stof van een klassiek verhaal af en brengen het fris op de planken. Welk, dat houden we nog even geheim.


15:00 - 15:30 Conservator aan het woord | Een van de samenstellers van de tentoonstelling 'Magische Miniaturen' in het Catharijneconvent laat ons vast  kennismaken met een paar uitzonderlijke stukken en geeft ons een kijkje 'achter de schermen'.

 

15:40 - 17:00 Bezoek 'Magische Miniaturen' | Tijd om in beweging te komen! De dag wordt besloten met een gezamenlijk bezoek aan het museum en aan de tentoonstelling.

 

WE ZIJN UITVERKOCHT! ER ZIJN VOOR DEZE EDITIE HELAAS GEEN TICKETS MEER VERKRIJGBAAR! 

Aanmelden nieuwsbrief